גפן
אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ
לגפן מקום של כבוד בדת היהודית, היין לבדו מיוצר בארץ עוד מהתקופות העתיקות ושימש בין היתר לצורכי פולחן. בדומה לזית, הגפן מופיע בפרחי באך. את תמצית 32 של באך (Vine) ניתן במקרים שצריך גמישות ויכולת לשחרר שליטה.
עלי הגפן משמשים למאכל והם מזינים מאוד, יש בהם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים (המשפיעים לטובה על תהליך העיכול) , ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B: ניאצין (B3), ריבופלבין (B2), חומצה פולית (B9) ו B6. בנוסף, ויטמינים מסיסים בשמן E, A ו K. העלים מכילים גם מינרלים חשובים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, נחושת ומנגן. הם דלים בקלוריות ועשירים בנוגדי חמצון. הם אנטי דלקתיים ועוזרים במקרים של דלקות פנימיות, דימומים ופצעים ומחלות נוספות.
לכאבי בטן: ניתן לשתות חליטת עלי גפן.
לפרי הגפן, יש יתרונות בריאותיים רבים הם יכולים לסייע במניעת מחלות לב ודם, האטת ההזדקנות ועוד. ענבים סגולים עשירים באנתוציאנינים ורסברטרול שידועים כנוגדי חמצון, אנטי-סרטניים, טובים למניעת זיהומים, טובים למניעת טרשת עורקים וטובים לבריאות הלב. ענבים ירוקים מכילים לוטאין שחשוב לבריאות העין. ניתן להתרשם מערכים תזונתיים
ממיץ הפרי נכין יין ע"י התססתו. במהלך התסיסה הסוכר שבענבים הופך לאלכוהול י משתנה מעט. לשתיית יין ישנם יתרונות בריאותיים לכלי הדם וללב, יתרונות אלו נחקרו רבות כאשר הם תמיד מלווים באזהרות לגבי צריכת אלכוהול. היין מכיל פלבונואידים (flavonoids), רסווטרול (resvetrols) טנינים (tannins) ופוליפנולים (polyphenols) נוספים (על תרומת פוליפנולים להגנה על העור ). החומרים האלה טובים למוצרי אנטי אייג'ינג בגלל שהם נוגדי חימצון חזקים. ובנוסף, הם מגבירים את גמישות הקולגן בעור. מלבד פעילות האנטי אייג'ינג הם ממריצים את הדם, אנטיספטים ואנטי דלקתיים ויכולים לעזור למצבים של אקנה.
שטיפת עור הפנים במצב של אקנה ביין, תעזור בניקוי הנקבוביות ושיפור המצב הדלקתי. יין יתרום באופן כללי למראה עור בריא, רענן וצעיר.
ובנוסף לבריאות העור, יין תורם לבריאות השיער ושיקומו. ומתאים גם לעור הקרקפת (מקטין קשקשים).
חסרונות היין לעור הם בעיקר כי הוא מכיל אלכוהול שבשימוש תדיר יוביל להתייבשות העור, ויינות יכולים גם לצבוע את העור. לכן למשל, לא אמליץ על השריית העור ביין נקי (שאינו חלק ממוצר) למשך דקות ארוכות, אך הוספת יין אדום לחימר ורוד יכול ליצור מסיכה מעולה לעור הפנים.
שטיפת השיער והפנים ביין נקי היא אפשרית בהחלט, והוספת יין למוצרים שנשארים על העור (כמו קרמים) גם אפשרית. ניתן להכין סבון מוצק עם יין במקום חלק או כל המים, להכניסו לג'לים וכו'.
חשוב לציין שיש שונות בין סוגי היין בגלל סוג הענבים ותהליך ההבשלה והכנת היין, אבל מבחינת הפעילות על העור הם דומים מאוד.
תוצר לווי של תעשיית היין הוא זרעי הענבים מהם מפיקים את שמן זרעי הענבים, השמן יכול להחליף שמנים אחרים למאכל אך עיקר יתרונותיו הם לעור. שמן זרעי ענבים הוא בעל ומתאים לכל סוגי העור. הוא קליל על העור ונספג בקלות ולכן, יחד עם שמן שקדים, נחשב כשמן בסיס נח ונעים לעיסוי בעזרת שמנים ארומתרפיים.
שמן ארומתרפי מחמם ומרגיע לעיסוי:
ל 40 מ"ל שמן זרעי ענבים, הוסיפו 2 טיפות שמן אתרי אגוז מוסקט, 2 טיפות שמן אתרי פלפל שחור, 2 טיפות שמן אתרי קינמון, 7 טיפות שמן אתרי אשכולית, 7 טיפות שמן אתרי לוונדר.
* התערובת אינה מיועדת לנשים בהריון, תינוקות ובעלי לחץ דם גבוה.
גפן
אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ

